CAdoS op de Innovation Expo 2016

Op donderdag 14 april vond de Innovation Expo 2016 plaats in Amsterdam. Dit evenement stond in het teken van de Sustainable Urban Delta. De Expo toonde 200 exposanten en 25 topsprekers lieten zich uit over innovatie en de maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, voedselzekerheid en vergrijzing. Project CADoS was één van de 200 innovaties die werd gepresenteerd.

Terugwinnen grondstoffen uit afvalwater
CADoS is één van de vele projecten in Nederland die gericht is op het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater voor hergebruik. Onder de vlag van de Energie- en Grondstoffenfabriek presenteerden verschillende waterschappen hun project in een levensgrote waterbuis. Waterschap Noorderzijlvest stond er namens het CADoS consortium.

Wetenschap, beleid en commercie ontmoeten elkaar
Op de Expo kwamen zo’n 4000 bezoekers af, waaronder buitenlandse handelsdelegaties, Nederlandse ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers. Met de Expo had Nederland tijdens het voorzitterschap van de EU een platform dat is bezocht door de Europese raad van transportministers onder leiding van minister Schultz en door de Europese raad van milieuministers onder leiding van staatssecretaris Dijksma.

Sustainable Urban Delta
Het thema van deze Expo was de Sustainable Urban Delta. Onder deze noemer daagde de organisatie innovatieve mensen uit om antwoorden te geven op de maatschappelijke vragen die er liggen, zoals waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit, zorg, circulair bouwen, etc.

Megasteden zijn de voornaamste aanjagers van economische groei. Nederland kent weliswaar geen megastad, maar is wel één groen, waterrijk, stedelijk netwerk. Om wereldwijd concurrerend te zijn, moeten we inzetten op onze agglomeratievoordelen en op innovatie.

Meer informatie: http://www.innovatie-estafette.nl/

Innovation Expo 1 web
Innovation Expo 2 web

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *