CADoS wint Waterinnovatieprijs!

Het project CADoS heeft de Waterinnovatieprijs 2014 voor de categorie Schoon water gewonnen! De jury sprak lovende woorden over het project:

Een slimme vondst en vraaggestuurd systeem, dat past in het streven naar grondstof terugwinning. Het hergebruikte cellulose als grondstof bespaart energie, chemicaliën, ontwatert het slib beter en laat fosfaat in het slib zitten. Het systeem borduurt voort op bestaande toepassingen, maar het gebruik van cellulose als hulpstof bij de slibontwatering is zeker vernieuwend. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking in de ‘gouden driehoek’.

U kunt het volledige Juryrapport Waterinnovatieprijs 2014 hier lezen.

Waterinnovatieprijs
De prijs bestaat uit een glazen kunstwerk van meester-glasblazer Gert Bullée, een oorkonde en een begeleidingstraject door een innovatiemakelaar. Samen met de innovatiemakelaar wordt een traject uitgestippeld om de innovatie verder te helpen. Het gaat om een begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro dat wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water.

De Unie van Waterschappen reikt ieder jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovaties die toepasbaar zijn binnen de taken van de waterschappen. Uit de 135 inzendingen zijn door een deskundige jury vier winnaars uitgeroepen in de categorieën: Droge voeten, Schoon water, Voldoende water en Ruimte voor innovatie.

Jury en winnaars Waterinnovatieprijs 2014

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *