Meetmethode cellulose ontwikkeld

Het CADoS-proces kenmerkt zich door het afscheiden van cellulose om het vervolgens te benutten voor het ontwateren van zuiveringsslib. Voor de optimalisatie van dit proces is het van belang meer te weten te komen over de hoeveelheid cellulose die gedurende de dag wordt aangevoerd met het afvalwater.

 

Na een inventarisatie door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bleek, dat er nog geen eenduidige en betrouwbare meetmethode naar cellulose beschikbaar was. Dit heeft er toe geleid dat de Lena Faust van de RUG aan de slag is gegaan met het ontwikkelen van een methode en is daarin geslaagd. Er is nu een betrouwbare methode om cellulose te meten in afvalwater en slib. De methode maakt gebruik van de enzymatische omzetting van cellulose naar glucose en dat goed is te meten. Onderdeel van het ontwikkelingstraject was ook de voorbewerking van het monster en de keuze voor het juiste enzym.

Meer details over de methode zijn te vinden in de poster die is gepresenteerd op het Cellulose symposium van 19 juni 2014: Poster_Cellulose symposium

Meetmethode concentratie cellulose - RUG

Geplaatst in Uncategorized.

Eén reactie

 1. Hello,
  I am a PhD student at Western University, Canada. Just today, I came across your poster on “A new and reliable method to measure cellulose in wastewater and sludge”. I am very much interested in knowing the procedure in detail to duplicate your methodology in our lab here.
  In step 3 of the “Methods” section of your poster:
  3. Digestion of known amount (e.g. 20 mg) sieved material with cellulase from T. reseei (Sigma Aldrich ) at 40 ˚C in water/buffer in stirred tubes
  What is the ratio of sieved material and cellulase do you add?
  What is the volume of water or buffer used?
  Does the pH of the digestion mixture affect?
  Is 170 h the optimal time to run the digestion for?
  I would greatly appreciate your guidance.
  Sincerely,
  Medhavi Gupta
  PhD Candidate
  Environmental Engineering
  Western University
  London, ON
  Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *