Onderzoek efficiëntie omzetten zeefgoed

De Rijksuniversiteit Groningen is een van de projectpartners in het project CADoS en doet algeheel onderzoek naar zeefgoed. De uitkomsten van de onderzoeken zijn interessant voor het project CADoS en kunnen eventueel in het project weer worden toegepast.

Onderzoek efficiëntie omzetten zeefgoed
Op 13 april 2016 heeft Seyed Mohammad Dara GHASIMI zijn proefschrift ‘Bio-methanation Of Fine Sieved Fraction Sequestered From Raw Municipal Sewage’ verdedigd aan de TU Delft. GHASIMI heeft onderzocht wat de efficiëntie is van het omzetten van zeefgoed in methaan, in mesofiele en thermofiele vergisters.

Uitkomsten onderzoek
De thermofiele vergisters hadden een lange tijd nodig voordat zeefgoed optimaal werd vergist. Na deze aanpassingstijd was de thermofiele vergister efficiënter dan de mesofiele vergister. Verder bleek uit zijn onderzoek dat zeefgoed beter omgezet kan worden dan ongebruikt toiletpapier. Dit kan betekenen dat zeefgoed ook andere organische componenten bevat dan alleen restanten toiletpapier en/of dat schoon toiletpapier remmers voor het vergistingsproces bevat.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *