Rijksuniversiteit Groningen

rugr_logonl_rood_rgbDe Rijksuniversiteit Groningen bevindt zich in de Europese top van wetenschappelijk onderzoek. Ze passen op innovatieve wijze  fundamenteel wetenschappelijk onderzoek toe bij het oplossen van maatschappelijke en individuele vraagstukken.

Rol binnen CADoS
Het, met behulp van cellulose, ontwaterde slib is een zeer geconcentreerde organische afvalstroom die hoogstwaarschijnlijk zeer geschikt is om vluchtige vetzuren en methaan te produceren. Project CADoS past uitstekend bij het hoofdthema van de PPBBE onderzoeksgroep [wat is dit?]. En het sluit tevens goed aan bij de wens van professor Euverink om zijn bio-energieonderzoek een plaats te geven in de samenwerking tussen FWN en de Energy Academy Europe (http://www.energyacademy.org).

Doel
Rijksuniversiteit Groningen wil een bijdrage leveren aan verbetering (verhoogde stabiliteit en snelheid) van vergistingsprocessen als onderdeel van de Biobased Economy. In de Biobased Economy worden onder meer voedsel, chemicaliën en energie op hoogwaardige wijze uit biomassa ge(co)produceerd.