Hoor over CADoS op de volgende symposia

ImageDisplayIn april en juni aanstaande zijn symposia waar het afvangen en benutten van cellulose centraal staat en CADoS vanuit dat vertrekpunt ook relevant is. U leest per symposium een toelichting hieronder.

Van afvalwater naar nieuwe grondstoffen
Datum:  29 april 2014

Afvalwater bevat waardevolle grondstoffen. Welke zijn dat? Hoe ontsluit je die? Kunnen hieruit producten ontwikkeld worden met succesvolle marktkansen? Deze vragen spelen bij waterschappen en bedrijven in hun streven naar terugwinning van grondstoffen ter bevordering van duurzamer waterbeheer en ontwikkeling van nieuwe markten.

Verschillende partijen – waaronder waterschap Noorderzijlvest – organiseren een themabijeenkomst met workshops voor MKB-bedrijven, waar de kansen om innovatief te ondernemen toelicht worden.

Toiletpapier uit afvalwater
Datum: 19 juni 2014

De terugwinning van cellulose uit afvalwater is een van de speerpunten van de Waterschappen. Om dit te realiseren is de werkgroep Cellulose opgericht als onderdeel van de Grondstoffenfabriek. Deze werkgroep heeft als doel om de transitie van afvalwaterzuivering naar grondstoffenfabriek op het gebied van cellulose te bevorderen en op termijn de keten voor cellulose te sluiten. 

Naast kennisdeling over de productie en verwaarding van cellulose uit afvalwater, heeft dit symposium nadrukkelijk een doelstelling om alle betrokkenen uit de keten te betrekken bij het onderwerp. Inhoud ontmoet beleid, producent ontmoet verwerker en afnemer; de afvalwaterwereld ontmoet de biobased economy.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *